Hawaii a könnyed desszertjei mellett számos különleges ételt kínál a kulináris élvezetek kedvelőinek.
Ezek a finomságok ínycsiklandozó illatokkal lengik be a lakást, és biztos lehetsz benne, hogy egyetlen vendéged sem fog üres gyomorral távozni. Ráadásul a bikiniszezonra készülve sem kell elutasítanod ezt a finomságot... ;)
Pénteken lehetőségem volt előadást tartani Hawaiiról egy konferencián. A kutatási eredményeim számos pozitív visszajelzést kaptak, így eldöntöttem, hogy a csendes-óceáni hangulatot a konyhámban folytatom tovább, hogy megkoronázzam a hétvégét. Egy könnyed és egészséges receptre vágytam, mely egyszerűen elkészíthető egy magyar konyhában is.
A választásom a Huli-huli csirkére esett.
A Huli-huli csirke egy tradicionális hawaii barbecue étel. Számos lehetséges fűszerezéssel elkészíthető, a receptek sokszor a szakács ízlésétől függnek. A „huli” egy hawaii eredetű szó, melynek jelentése „forgatás”. A Huli-huli csirke arról kapta a nevét, hogy sütés közben folyamatosan forgatni kell, hogy szaftos maradjon. A nyárson sült változatot is a forgatás és a folyamatos szafttal/szósszal való kenegetés teszi igazán ízletessé.
Az általam készített Huli-huli csirke szobagrillen és grillserpenyőn is elkészíthető, de a plusz aromát a faszén füstje adja meg.