Hawaii Magyarok

Hawaii Magyarok

Ízleld meg Hawaiit az otthonodban

Hawaii ételek egy magyar konyhában 2. rész

2019. május 04. - hawaiimagyarok

Hawaii a könnyed desszertjei mellett számos különleges ételt kínál a kulináris élvezetek kedvelőinek.

Ezek a finomságok ínycsiklandozó illatokkal lengik be a lakást, és biztos lehetsz benne, hogy egyetlen vendéged sem fog üres gyomorral távozni. Ráadásul a bikiniszezonra készülve sem kell elutasítanod ezt a finomságot... ;)

Pénteken lehetőségem volt előadást tartani Hawaiiról egy konferencián. A kutatási eredményeim számos pozitív visszajelzést kaptak, így eldöntöttem, hogy a csendes-óceáni hangulatot a konyhámban folytatom tovább, hogy megkoronázzam a hétvégét. Egy könnyed és egészséges receptre vágytam, mely egyszerűen elkészíthető egy magyar konyhában is.

A választásom a Huli-huli csirkére esett.

59739160_520356845162120_4124338639150776320_n-2.jpg

A Huli-huli csirke egy tradicionális hawaii barbecue étel. Számos lehetséges fűszerezéssel elkészíthető, a receptek sokszor a szakács ízlésétől függnek. A „huli” egy hawaii eredetű szó, melynek jelentése „forgatás”. A Huli-huli csirke arról kapta a nevét, hogy sütés közben folyamatosan forgatni kell, hogy szaftos maradjon. A nyárson sült változatot is a forgatás és a folyamatos szafttal/szósszal való kenegetés teszi igazán ízletessé.

Az általam készített Huli-huli csirke szobagrillen és grillserpenyőn is elkészíthető, de a plusz aromát a faszén füstje adja meg.

Érdekel Hawaii? Kövess instagramon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hawaiimagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr6514805012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása